Компанія «Build and Live Development» приступає до будівництва житла класу «економ» у Святошинському районі

26 ноября 2014 г.

Компанія «Build and Live Development» веде переговори про підписання контракту щодо розвитку земельної ділянки з подальшим спорудженням на ній об'єкта житлового будівництва. Земельна ділянка, площею 2,07 га на якому передбачається вести будівництво, розташований в Святошинському районі, м.Києва.

За попередньою оцінкою потенціал земельної ділянки визначений як - можливість будівництва житлового комплексу з чотирьох житлових будинків, висотою від 9 до 16 поверхів і загальною площею близько 42 тис. кв.м. та підземного паркінгу на 350 машиномісць.

Також враховуючи слабку існуючу інфраструктуру району будівництва, передбачається зведення об'єктів власної соціально-побутової інфраструктури комплексу - дитячого садка, загальноосвітньої школи, продуктового супермаркету та дрібних об'єктів обслуговування мешканців.

Розробку попередньої концепції та базового фінансового аналізу було виконано фахівцями компанії «Build and Live Development» на основі даних проведених маркетингових досліджень. В ході проведення досліджень були отримані дані стосовно:

- зміни споживчих уподобань на первинному ринку житла в Києві;

- схеми ціноутворення на первинному ринку житла в Києві;

- демографічної ситуації в Святошинському районі міста Києва;

- впливу економічної та політичної кризи в Україні на спад купівельної спроможності потенційного споживача та зміни системи цінностей споживача;

- впливу прийнятих за 2013-2014 рр. Законів України і рішень Київської міської Ради на купівельну спроможність мешканців Києва і міст «супутників»;

- спаду активності діяльності будівельних компаній.

Ґрунтуючись на отримані дані було зроблено висновки, що на сьогоднішній день і на найближчі два-три роки найбільш затребуваним на ринку буде житло класу «економ» - так зване «доступне житло» - житло низькою і найнижчої цінової категорії з квартирами невеликого метражу. На основі отриманих даних був складений портрет потенційного споживача - покупця майбутнього ЖК.

Всі деталі контракту і подробиці Проекту будуть висвітлені після підписання контракту. Розвиток проекту передбачається спільно з Благодійним фондом «Доступне житло Київщини».

 

 

Компания "Build and Live Development"